Iubeste-te si fa ce vrei!

Curs de dezvoltare personala – 9.11.2016, ora 18 

„Sa iubești pe aproapele tău ca pe tine însuti” scrie in Biblie.
Dar cum sa iubești pe aproapele tău daca pe tine nu te iubești??? Dintr-un sac gol nu ai cum sa scoți nimic, decât golul dar pe ala nu ai cum sa li scoți . Mergi cu golul peste tot, defilezi si încerci sa li umpli furând de la unul si de la altul nițică apreciere. Pana când???

Haideți sa va spun ceva. Para mălăiața in gura lui natafleata nu se poate. Degeaba știți teorie, degeaba sunteți de acord cu toate textele adunate de pe internet, fără munca individuala, fără travaliu interior, fără voința de a trai conștient, totul e apa de ploaie.

Eu nu vin cu un curs care sa iți spună ca viată ta e perfecta si frumoasa. Si ca momentan, doar momentan tu nu o vezi frumoasa, dar e o chestiune de timp. Eu insist si spun ca oamenilor li se face un imens deserviciu daca li se oferă noțiuni despre stima de sine si încrederea in sine fără sa se pună accentul pe conștientizare, pe responsabilitate fata de sine, pe procesul de construire a respectului fata de sine. Si asta nu se poate face doar privind într-o oglinda si acceptând-te. Nu e de ajuns. Bucuria de viată vine din procesul construirii sau consolidării respectului de sine respectiv a iubirii de sine si pentru asta este nevoie de o intenție ferma, individuala, de a merge pe drumul construirii iubirii de sine.

Este adevărat, de cele mai multe ori problemele cu iubirea de sine ne pot urmări încă din copilărie, dar nu in totalitate. Am cunoscut oameni al căror respect de sine era mai mare la 20 de ani decât la 50 de ani. Insist si repet: respectul de sine se construiește si se consolidează.

Un respect de sine scăzut alterează realitatea. Apare o teama de realitate, persoanele au tendința sa își subestimeze abilitățile sau dimpotrivă sa si le supraestimeze si in așa fel nu vor ajunge niciodată la stacheta pe care si-au propus-o. Un respect de sine scăzut considera ca orice schimbare este înspăimântătoare. Un respect de sine scăzut da drumul fricii in viată noastră. Frica de umilire, frica de eșec, frica de expunere, frica de a fi judecați, frica de responsabilitățile care vin odată cu succesul. Si mă opresc aici cu fricile, caci sunt prea multe

Cum iți mai poate altera realitatea respectul de sine scăzut??? Iți pune pe nas ochelari care te determina sa vezi lumea cu totul alta decât este. Sa va povestesc puțin despre ochelarii de pe nas.

Tu crezi ca te-ai îngrășat cu prea multe kilograme in ultimul timp??? Când te vei întâlni cu cineva prima impresie care iți va străluci in cap este ca persoana din fata ta a slăbit sau s-a îngrășat.

Te-ai vopsit si crezi ca nu iți sta bine?? Vei avea senzația ca toate colegele de la birou șușotesc pe tema asta. Ești la o petrecere si consideri ca ești îmbrăcat neadecvat?? Vei avea senzația ca lumea numai despre asta vorbește si daca cineva in coltul opus va zâmbi când se uita la tine vei fi convinsa ca rade de felul in care te-ai îmbrăcat. Daca cineva vorbește in șoapta, o sa ti se pară ca mai mult ca sigur vorbește despre cat de prost ești îmbrăcata. Si știți ceva??? Celorlalți nu le pasa.

Deloc. Asta fac ochelarii cu sticla greșita de pe nas. Asta face un respect de sine scăzut.

Sunt multe, multe si mărunte aspecte ale respectului de sine. E nevoie de timp, de voința si de răbdare pentru a va reconstrui. Oameni noi cu o inteligenta emoționala ce va permite sa priviți viata cu zâmbetul pe buze.

Nu vin cu acest curs pentru a va echilibra emoțional. Vin cu acest curs pentru a va indemna sa stați fata in fata cu voi înșivă, cei care sunteți cu adevărat. Vin cu acest curs pentru va indemna sa va re-creați, sa va creșteți din nou si va educati din nou. Dar de data asta părinții sunteți dumneavoastră, de data asta veți construi o baza solida a respectului de sine, a iubirii de sine. Fără iubire de tine vei umbla din loc in loc ca o fantoma, cu o cana întinsa după dragoste, cerșind măcar o picătura de iubire dimprejur.

Aspectele practice ale cursului:
Țin sa va atrag atenția ca nu va puteți transforma peste noapte. De pe o zi pe alta. Astea sunt iluzii si promisiuni New age.. Departe de mine așa ceva. Când v-ați născut ați avut nevoie de aproape un an pana când ați învățat sa mergeți, de un an si ceva pana ați învățat sa vorbiți. Acum veți învață sa trăiți iubind-va pe voi, veți învață sa trăiți conștient, veți învață sa trăiți având încredere in voi.
Iată cate ceva din program: Fiecare modul va avea parte de teorie si parte de practica. Evident, exercițiile învățate sunteți rugați sa le efectuați si acasă. Nu uitați : ” Repetiția mama învățăturii.”

1 . Ce înseamnă a trai conștient? Cum putem face diferența intre a trai in fantasmele mintii noastre si a trai in conștiință.

2. A trai in acceptare. Acceptare nu înseamnă moartea dorinței de schimbare, ci acceptarea propriei persoane așa cum ești azi.

3. Cheia dezvoltării personale : Dobândirea si consolidarea încrederii in sine. Una dintre porțile acestui drum este si asumarea propriei responsabilități. Pentru ca da, ești responsabil pentru realizarea dorințelor, ești responsabil pentru organizarea timpului, ești responsabil pentru fericirea personala.

4. Cum sa trăiesc cu scopurile mele? Ce fac eu pentru îndeplinirea scopului? Îmi mențin scopul sau li schimb după cum bate vântul? Care sunt resursele mele pentru a-mi atinge scopul. Acționez sau mă vait?

Cursul se va tine in 9. 16., 23., 30. noiembrie fiind organizat in 4 module.
Pret 70 RON. Reduceri pentru familii, cupluri si studenti

Pentru detalii urmariti articolele dedicate evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *